Ledningsgrupp och partners

Ledningsgrupp

Alla yrkeshögskoleutbildningar ska genomföras i nära samarbete med det arbetsliv som behöver den kompetens som utbildningen leder till.

Ledningsgruppen har ett övergripande ansvar för att utbildningens mål uppfylls. De studerande som examineras ska ha den kompetens som arbetslivet faktiskt efterfrågar.

Vår ledningsgrupp består av:

Christer Gerdtman Ordförande

VD Motion Control

Motion Control utvecklar och konstruerar elektronik och dataprogram inom arbetsområdena sensorer, sensorsystem, industriell elektronik, inbyggda system och trådlös kommunikation.

Kontaktuppgifter

Epost: christer.gerdtman[at]motioncontrol.se

Tommy Klevin Ledamot

Sektionschef på ÅF i Västerås inom inbyggda system

ÅF är ett ledande teknikkonsultföretag med 6800 medarbetare. Vi fokuserar på energi och miljö, infrastruktur, IT och industri. Vår bas finns i Europa, men vår verksamhet och kunder finns i hela världen.

Kontaktuppgifter

Epost: tommy.klevin[at]afconsult.com

Kent Vasberg Ledamot

Senior Project Manager på ABB Robotics i Västerås

ABB Robotics utvecklar, tillverkar och marknadsför robotar med tillhörande styrsystem, mjukvaror, bågsvetsprodukter, åkbanor samt motorpaket. I Sverige är vi cirka 600 anställda och vi finns i Västerås och Göteborg. Mer än 90 % av all vår produktion går på export och alla de stora biltillverkarna i världen finns bland kunderna. Bilindustrin och dess underleverantörer samt i tilltagande omfattning så kallad generell industri, tex livsmedelsindustri, är betydande användare av robotbaserad automation. Svetsning, maskinbetjäning, materialhantering, slipning, paketering och montering är de vanligaste tillämpningarna.

Kontaktuppgifter

Epost: kent.vasberg[at]se.abb.com

Mats Bergmark Ledamot

Expert Services Manager på Tritech Technology i Sundbyberg

Tritech Technology är ett av Europas ledande utvecklingshus av kvalificerade tjänster och lösningar inom utveckling av avancerad elektronik- och mjukvara med hög grad av kommunikation. Tillsammans med våra kunder skräddarsyr vi innovativa och kostnadseffektiva lösningar för det uppkopplade samhället.

Kontaktuppgifter

Epost: Mats.Bergmark[at]tritech.se

Raimo Gester Ledamot

Strategic Business Development, Senseair AB i Västerås

Our core competence is in the areas of sensor technology, measurement systems, microsystems, physiological interactions, mechatronic design, and man-machine interfacing. In the field of automotive safety systems we enjoy a close cooperation with Autoliv, a leading global supplier of such systems.

Our current project include development of a new technology to allow contact free, unobtrusive measurement of driver’s breath alcohol. Multiple sensors placed in the vehicle cabin will allow the system to determine that the breath sample is from the driver and not other passengers.

Kontaktuppgifter

Epost: raimo.gester[at]hokinstrument.se

Henrik Grunditz Ledamot

Consultant Manager,  Prevas i Västerås

Med spetskompetens inom inbyggda system och industriell IT bidrar Prevas med innovativa lösningar som skapar tillväxt. Prevas startade 1985 och är huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som Life Science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge och Indien med drygt 600 medarbetare

Kontaktuppgifter

Epost: henrik.grunditz[at]prevas.se

lars_ternsjo (2)

Lars Thernsjö Ledamot

Ericsson

Anställd på Ericsson sedan 1975. Har en bakgrund i maskinvaruutveckling och lågnivå programmering av mikroprocessorer för telesystem. Under senare arbetsperiod även systemprogrammering och implementering i programmerbara kretsar. Arbetar för närvarande med systemledning av kontrollsystem för nästa generation mobila nät.

Kontaktuppgifter

Epost: lars.thernsjo[at]ericsson.com

Claes Lundholm Ledamot

Product & Team  Manager – Visualization, Bombardier i Västerås

Bombardier har flera anläggningar i Västerås, inklusive huvudkontoret för Bombardier i Sverige, och flera divisioner har sin bas här. Anläggningarna sysslar med allt från utveckling, produktionsledning och leverans av kompletta fordon, både för den svenska marknaden och för export, utveckling och produktion av driv- och styrsystem, service och underhåll, samt kompletta trafiksystem.

Kontaktuppgifter

Epost: claes.lundholm[at]rail.bombardier.com

Lars Bengtsson Ledamot

Universitetslektor och forskare,Göteborgs Universitet, Instrument-on-Chip

Idag jobbar jag som universitetslärare/forskare. Jag undervisar i inbyggda system och forskar om ”Instrument-on-Chip. Jag har även en examen från TEIS 2015 och är därmed väl insatt i utbildningen. Jag handleder även LIA för studerande.

Kontaktuppgifter

Epost: lars.bengtsson[at]physics.gu.se

Lina Walin –Ledamot

Västerås Stad, VUC

Kommunens representant. Bevakar arbetsmarknadsintressen och bistår med skoljuridisk kompetens och bedömning av kompetensförsörjningsbehov inom kommunen.

Kontaktuppgifter

Epost: bengt.larsson[at]vasteras.se

Kim Petersén –Ledamot

HDC AB

Kim är konsult inom elektronikbranschen. Han har en teknisk licentiatexamen inom ”Design for test of IP based SoCs” från KTH och är sedan 1997 egenföretagare i branschen. Deltar i industriella utvecklingsprojekt inom teknik som ASIC, FPGA, kretskort och produktionstest. Har tidigare arbetat på ABB och på Mälardalens högskola. Bidrar till gruppen med sin kunskap om industrins kompetensbehov.

Kontaktuppgifter

Epost: kim.petersen[at]hdc.se

Hanna Franzén-Studeranderepresentant

Yigen Zenlander-Studeranderepresentant

TEIS 2019

För att stödja de studerandes möjligheter till inflytande bör anordnaren skapa goda förutsättningar för dem att välja sin studeranderepresentant till ledningsgruppen. Det är viktigt att det är tydligt för alla i ledningsgruppen att de studerandes representant har samma rättigheter och skyldigheter som övriga ledamöter. Representanter väljs under utbildningens uppstartsträff.

Kontaktuppgifter

Epost:  

Övriga samarbetspartners:

 • Intel (tidigare Altera)
 • Bosch
 • Advanced Electronics
 • ORSoC
 • ABB Ludvika
 • STT Emtec
 • Procer
 • FPGAworld
 • Emagii
 • Realtime Embedded
 • HDC
 • Simea Optic
 • Elektronik i Norden
 • Kraft Powercon
 • Huafan Tech (Kina)