Kontakta AGSTU AB

Arbete Genom STUdier

AGSTU har som fokus att anordna yrkeskurser inom inbyggda system för att stärka skandinaviska företags konkurrenskraft. Vi har som vision att bli så heltäckande som möjligt, från nybörjare till avancerad nivå.

AGSTU samarbetar med Intel (tidigare Altera) och är en ”Intel FPGA Technical Training Partner”.

AGSTU arrangerar även en internationell konferens varje år inom FPGA-teknik. Läs mer på konferensens hemsida FPGAworld.

Kontoret

Öppettider

  • Flexibla öppettider
    Du når oss lättast via mejl.

Vi som arbetar på AGSTU

Marie-Louise (Mia) Harvig Lindh

Utbildningsledare, civilingenjör i elektronik

Frågor om ansökan, validering, behörighet, studievägledning och betyg.

Har hand om allt administrativt på AGSTU och sköter även kontakten med CSN och Myndigheten för yrkeshögskolan. Vidare är jag även lärare i kursen Konstruktionsmetodik och teknisk dokumentation. Jag kommer från Västerås och är utbildad civilingenjör inom elektronik och även en del ekonomi och affärsutveckling. Tidigare arbetade jag på Mälardalens högskola med utbildning, näringslivssamordning, studievägledning och undervisning. De senaste fyra åren innan vi startade TEIS 2011 arbetade jag som driftingenjör och projektledare på Mälarenergi Elnät i Västerås. Mina största intressen förutom att jobba med AGSTU och alla studerande, är vår häst Alex och vår hund Sally, trädgården och lite tävling i dressyr.

Kontaktuppgifter

Lennart Lindh

Professor inom inbyggda system, utbildare och pedagog

Frågor om utbildningen, kurser och kunskapsmål.

Arbetat med utveckling/forskning från början av 1980-talet med HW/SW system.  Varit delaktig i industri- och forskningsprojekt i olika länder, undervisning, skrivit böcker, 2010 startade jag och Mia AGSTU och så driver vi konferensen FPGAworld.com i Stockholm och Köpenhamn.

Ashraf Tumah

Handledare för studerande

Under pandemin beslutade jag mig för att börja studera. Eftersom jag har ett stort intresse för teknik sökte jag Data/IT utbildningar. Bland många utbildningar hittade jag TEIS-kursen på AGSTU som stack ut från mängden. Det var extremt roligt att studera den kursen och slutade med att jag gjorde LIAn på AGSTU. Under LIA perioden fick jag i uppdrag att konstruera en programmerbar avbrottsfrekvens vilket fungerade suveränt. Att kunna konstruera något som tidigare verkade omöjligt gör mig tacksam att jag gick kursen TEIS-2020/2021. Fick jobb efter utbildningen och jobbar på Axis som Design for test(DFT) engineer.

Kristoffer Robertsson

Lärare och examinator för Högnivåsyntes med C för FPGA

Lärare och examinator för Behörighetsgivande förutbildning, BFU

Handledare för studerande

Jag fick ta en paus i mitt normala jobb p.g.a. Corona-pandemin och tog då tillfället i akt att lära mig något helt nytt. TEIS-kursen på AGSTU blev rekommenderat till mig så jag gick TEIS 2020/2021 och det visade sig vara hur roligt som helst, och ibland väldigt utmanade. Under LIA/examensarbete har jag utvecklat en kurs i HLS vilket också är något jag vill fortsätta att lära mig mer om. HLS-verktygen utvecklas snabbt och jag tror det finns en stor potential inom detta område. Bor på Cypern och arbetar med ett eget företag inom inbyggda system samt är pilot.

André Norberg

Lärare och examinator för Avancerad HW/SW Systemkonstruktion

Handledare för studerande

2014 lockade Mia mig in på TEIS. Jag stod vid bordet bredvid henne på en rekryteringsmässa och gjorde reklam för företaget jag arbetade på då. För mig har det varit en händelserik resa då jag idag arbetar som konsult på Synective Labs och har bland annat arbetat som ingenjör på Ericsson där jag var  med och utvecklade nästa generation ASIC som ska användas i radion som sitter i telefonmaster. Tidigare har jag jobbat som utbildare inom elteknik, och efter det var jag lärare/utvecklare på AGSTU.

Jens Lind

Lärare och examinator i Hårdvarunära C -programmering och mikrodatorarkitektur

Jag gick den här kursen 2018/2019 och jag har sedan tidigare civilingenjörsexamen i datateknik från KTH. Jag är ursprungligen från Västerås men bor nu i Manchester med min familj. Jag jobbar som programmerare och manager på ett spelföretag. Nu programmerar jag mest mot PC, men jag har tidigare i min karriär skrivit mycket kod för mobiltelefoner och handhållna spelenheter. Hårdvarunära kod är något som alltid har intresserat mig. Det var väldigt kul och lärorikt att gå AGSTU-utbildningen.

Stefan Sjöholm

Lärare och examinator för samtliga VHDL-kurser

Handledare för studerande

Arbetat med VHDL, FPGA och ASIC sedan början av 90-talet. Införde VHDL inom ABB Sverige och arbetat som specialist inom VHDL/FPGA på ABB i olika omgångar. Har även skrivit böcker samt utvecklat/håller företagskurser inom området. Stefan arbetar idag med inbyggda system på ABB och är även författare till kurslitteratur som används i VHDL-kurserna.

Aleksejs Sencenko

Handledare för studerande

Jag jobbade som serviceingenjör med underhåll av lasermätsystem men hade stort intresse för elektronikutveckling och programmering. Efter utbildning på AGSTU, jag gick ut TEIS 2019, fick jag jobb direkt som elektronikingenjör på ett företag som jobbar med utveckling av HIL (Hardware in Loop) testsystem för bilbranschen. Ett tips för är: Utbildningen kommer att bli intensiv så slappna inte av! Det blir jobbigt ibland men samtidig väldigt roligt!

Thomas Wells

Handledare för studerande

Utbildad civilingenjör i energiteknik, har tidigare erfarenhet av forskningsprojekt inom energilagring och arbetslivserfarenhet inom produktionsoptimering på fjärrvärmebolaget Stockholm Exergi. Jag valde att fördjupa mina kunskaper inom programmering för inbyggda system, då den typen av problemlösning tilltalar mig och jag tog examen från TEIS 2020. Jag började ett nytt jobb inom inbyggda system i Göteborg hösten 2021.

Patrik Wagenius

Lärare och examinator för Applikationsspecifika plattformar

Examinator av C-delen i examensarbeten

Ansvarig för Slack

Har tidigare läst Datateknik på Jönköping University (tidigare Jönköpings Tekniska Högskola). Gick TEIS 2016/17 och fick jobb direkt i samband med att jag blev klar. Har jobbat som embedded-utvecklare inom Saab-koncernen ett par år men har nu bytt jobb till att vara mjukvaruutvecklare på Sogeti.

Lennart Robertsson

Handledare för studerande 

Granskar examensarbeten och rapporter

Numera pensionerad ifrån den Internationella byrån för Mått och Vikt i Paris där jag jobbat 30+ år. Om era projekt har en mätteknisk sida är jag glad att även diskutera detta med er.

Tobias Karlsson

Handledare för studerande 

Elektroingenjör som jobbat inom telekom, säkerhet, datanätverk mm. Studerade TEIS 2019/2020 och klarade alla moment i tid tack vare handledare, studiekamrater och många timmars jobb. Spännande att konstruera systemprototyper, med hårdvarufunktioner i VHDL, gränssnitt till komponenter och att kombinera det med mjukvara. Fick nytt jobb under våren 2020 som konsult på AFRY inom inbyggda system.

Dnyaz Ali Ahmet

Handledare för studerande 

Jobbar i Linköping med Ericssons 5G och Multi-RAT (Multiple Radio Access Technology) Simulator. Min uppgift på Ericsson är att utveckla systemet som ska användas för verifiering av hårdvaran. Arbetar även som instruktör internt på Ericsson för olika användare/kunder, utvecklare och konsulter. Det är främst på fritiden jag kommer ikontakt med hårdvara – jobbar med otroligt spännande och häftiga (om jag får säga det själv!) IoT system och projekt med massor av sensorer och uppkopplade enheter. Gick ut TEIS 2019.

Johan Eklund

Handledare för studerande 

Jag har tidigare arbetat som ljudtekniker, läste TEIS 2020/2021 hade LIA på ett konsultföretag som arbetar mycket med Embedded Linux och Open-source, efter detta fortsatte jag där som anställd på deltid, fyller upp resten av min tid med ljudteknikerarbete och lite andra projekt.

Skicka ett meddelande

Här kan du inte skicka ansökan till utbildningen men ställ gärna frågor!
Har du några kompletterande frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig – kontakta oss!