Ledningsgrupp och partners

Alla yrkeshögskoleutbildningar ska genomföras i nära samarbete med det arbetsliv som behöver den kompetens som utbildningen leder till.

Ledningsgruppen har ett övergripande ansvar för att utbildningens mål uppfylls. De studerande som examineras ska ha den kompetens som arbetslivet faktiskt efterfrågar.

Vår ledningsgrupp består av:

Christer Gerdtman

VD Motion Control

Motion Control utvecklar och konstruerar elektronik och dataprogram inom arbetsområdena sensorer, sensorsystem, industriell elektronik, inbyggda system och trådlös kommunikation.

Kontaktuppgifter

Tommy Klevin

Sektionschef på AFRY i Västerås inom inbyggda system

AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning.
Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. ​
Vi är ca 19 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.​

Kontaktuppgifter

Howard Leamon

Senior R&D Engineer Electronics på ABB Robotics i Västerås.

ABB Robotics utvecklar, tillverkar och marknadsför robotar med tillhörande styrsystem, mjukvaror, bågsvetsprodukter, åkbanor samt motorpaket. I Sverige är vi cirka 600 anställda och vi finns i Västerås och Göteborg. Mer än 90 % av all vår produktion går på export och alla de stora biltillverkarna i världen finns bland kunderna. Bilindustrin och dess underleverantörer samt i tilltagande omfattning så kallad generell industri, tex livsmedelsindustri, är betydande användare av robotbaserad automation. Svetsning, maskinbetjäning, materialhantering, slipning, paketering och montering är de vanligaste tillämpningarna.

Kontaktuppgifter

Mattias Lindström

Integrationsingenjör på Ericsson

Ericsson is one of the leading providers of Information and Communication Technology to service providers. We enable the full value of connectivity by creating game-changing technology and services that are easy to use, adopt, and scale, making our customers successful in a fully connected world.

Ericsson i Kumla har en central roll inom Test av RBS (radiobasstationer) och fokuserar på testplattformar och produkttestlösningar för 5G.

Genom produkternas stora komplexitet finns spetskompetens inom flera olika områden.

I vår PreDev-verksamhet arbetar vi med nya Test-, Produkt- och Produktionsteknologier, och inom vårt Early Integration-arbete bygger och utvärderar vi prototyper samt levererar förserievolymer.

Mattias har examen  från TEIS första omgång, 2011/2012.

Kontaktuppgifter

Raimo Gester

Business Development and Special Products, Senseair AB in Västerås

Our core competence is in the areas of sensor technology, measurement systems, microsystems, physiological interactions, mechatronic design, and man-machine interfacing. In the field of automotive safety systems we enjoy a close cooperation with Autoliv, a leading global supplier of such systems.

Our current project include development of a new technology to allow contact free, unobtrusive measurement of driver’s breath alcohol. Multiple sensors placed in the vehicle cabin will allow the system to determine that the breath sample is from the driver and not other passengers.

Kontaktuppgifter

Henrik Grunditz

Consultant Manager, Prevas i Västerås

Med spetskompetens inom inbyggda system och industriell IT bidrar Prevas med innovativa lösningar som skapar tillväxt. Prevas startade 1985 och är huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som Life Science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge och Indien med drygt 600 medarbetare

Kontaktuppgifter

Claes Lundholm

Product Architect –  Alstom i Västerås

Alstom har flera anläggningar i Västerås och flera divisioner har sin bas här. Anläggningarna sysslar med allt från utveckling, produktionsledning och leverans av kompletta fordon, både för den svenska marknaden och för export, utveckling och produktion av driv- och styrsystem, service och underhåll, samt kompletta trafiksystem.

Kontaktuppgifter

Lars Bengtsson

Universitetslektor och forskare,Göteborgs Universitet, Instrument-on-Chip

Idag jobbar jag som universitetslärare/forskare. Jag undervisar i inbyggda system och forskar om Instrument-on-Chip. Jag har även en examen från TEIS 2015 och är därmed väl insatt i utbildningen. Jag handleder även LIA för studerande.

Kontaktuppgifter

Christer Norström

VD ABB Gymnasiet, Vattenfallgymnasiet, Hitachi Gymnasiet samt Mälardalen International School

Christer Norström har lång erfarenhet från den akademiska världen som professor i datavetenskap, exportindustri och startups, bland annat som vd för det världsledande forskningsinstitutet RISE SICS och som medgrundare av två startup-företag. Han är för närvarande vd för ABB Industrigymnasium, ordförande för Fryxellska skolan och ordförande för Realheart AB. Han är ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Kontaktuppgifter

Kim Petersén

HDC AB

Kim är konsult inom elektronikbranschen. Han har en teknisk licentiatexamen inom ”Design for test of IP based SoCs” från KTH och är sedan 1997 egenföretagare i branschen. Deltar i industriella utvecklingsprojekt inom teknik som ASIC, FPGA, kretskort och produktionstest. Har tidigare arbetat på ABB och på Mälardalens högskola. Bidrar till gruppen med sin kunskap om industrins kompetensbehov.

Kontaktuppgifter

Studeranderepresentanter 2023/2024

Helena Barmer

Jacek Kamzol

För att stödja de studerandes möjligheter till inflytande bör anordnaren skapa goda förutsättningar för dem att välja sin studeranderepresentant till ledningsgruppen. Det är viktigt att det är tydligt för alla i ledningsgruppen att de studerandes representant har samma rättigheter och skyldigheter som övriga ledamöter. Representanter väljs under utbildningarnas uppstartsträff.

Kontaktuppgifter

Epost:

Övriga samarbetspartners:

 • Intel
 • ABB
 • Codiax
 • BAE Systems Hägglunds
 • ShortLink
 • Saab Training
 • Hitachi
 • FPGAworld
 • Emagii
 • Elektronik i Norden
 • BitsimNOW
 • Synective Labs
 • FOI
 • ALTEN